Kaffe från &
för Kongo

EKOLOGISKT | SINGLE ORIGIN | SLOW ROAST

För varje sålt kilo kaffe går 2 kr direkt till
vårt arbete
för hälsa i Kongo.

Kaffe från & för Kongo

EKOLOGISKT | SINGLE ORIGIN | SLOW ROAST

För varje sålt kilo kaffe går 2 kr direkt till vårt arbete för hälsa i Kongo.

Jag är Rutasoka

Den 8:e maj 2017 startade vi Rutasoka Clinic i Uvira i östra Kongo. Samma dag föddes det första barnet på kliniken. Det blev en pojke och mamman döpte honom till Rutasoka. Det betyder gemenskap på stamspråket Kifuliru.  Ett vackert namn för vår klinik, vårt kaffe och pojken. 

Vi visste att vi för alltid ville vara en del av den gemenskapen innan vi visste att vi skulle starta ett kaffeföretag med hjälp av våra gamla grannar och våra vänner kaffemakarna.

Jag är Rutasoka

Den 8:e maj 2017 startade vi Rutasoka Clinic i Uvira i östra Kongo. Samma dag föddes det första barnet på kliniken. Det blev en pojke och mamman döpte honom till Rutasoka. Det betyder gemenskap på stamspråket Kifuliru.  Ett vackert namn för vår klinik, vårt kaffe och pojken. 

Vi visste att vi för alltid ville vara en del av den gemenskapen innan vi visste att vi skulle starta ett kaffeföretag med hjälp av våra gamla grannar och våra vänner kaffemakarna.

Kaffebönans

paradis

Det tropiska klimatet med gott om regn och den mineralrika vulkaniska marken gör det östra höglandet av Kongo till ett paradis för kaffeplantor. Bönorna mognar långsamt, skördas i precis rätt tid och torkas i solen. Varje del ger sitt bidrag till den komplexa, välutvecklade smaken som är unik hos kaffe från Kongo.

Kaffebönans paradis

Det tropiska klimatet med gott om regn och den mineralrika vulkaniska marken gör det östra höglandet av Kongo till ett paradis för kaffeplantor. Bönorna mognar långsamt, skördas i precis rätt tid och torkas i solen. Varje del ger sitt bidrag till den komplexa, välutvecklade smaken som är unik hos kaffe från Kongo.

Kongolesiskt kaffe för alla

Genom att blanda Arabicabönor och Robustabönor som växer på olika altituder och experimentera med rostningstemperaturer har vi tagit fram tre olika sorters kaffe. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla och att vårt kaffe ska vara så gott att du vill dricka det varje dag.

Kongolesiskt kaffe

för alla

Genom att blanda Arabicabönor och Robustabönor som växer på olika altituder och experimentera med rostningstemperaturer har vi tagit fram tre olika sorters kaffe. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla och att vårt kaffe ska vara så gott att du vill dricka det varje dag.

Kasenga

Ett fylligt mörkrostat och ekologiskt kaffe med smak av röda bär och toner av mörk choklad.

Okapi

Ett mellanmörkt och ekologiskt kaffe med smak av söta plommon och toner av kakao.

Mitumba 7.3

En mjuk, syrlig och krämig ekologisk espresso med toner av cigarr.

Ditt val gör skillnad

i Kongo

Antal förlossningar

Patienter

Anställda på kliniken

Antal kaffebönder