Just nu: Fri frakt vid köp över 178 kr | Snabba leveranser

Rutasoka Coffee, 30 november 2020

Allt börjar med en planta

En planta som växer upp och blir till ett kaffeträd fyllt av vita väldoftande blommor som i sin tur skapar lönsamhet och tryggar arbetstillfällen.

På ett höglänt område i Kongo jobbar Kavira Kawaya hon rensar upp och tar bort de gamla kaffeträden, de träd som inte längre kan ge en tillräckligt bra skörd. Istället planteras 50 nya plantor som Kavira fått i gåva av Rutasoka Foundation som givit 20 000 kaffeplantor till totalt 400 kaffemakare och deras familjer i området Hutwe och Kikuvo i östra Kongo.

Kavira ha ärvt två kaffeplantage av sina föräldrar, ett på 0,6 hektar och ett på 0,5 hektar. Kavira driver nu ett projekt att klippa ner de gamla kaffeträden och ersätta de med nya plantor som ska ge hög kvantitet av kaffebär.

Vi kommer fortsättningsvis vara en del av Kaviras resa och hjälpa henne med nya plantor så att hennes plantage producerar tillräckligt hög kvantitet av kaffebär för att det ska vara lönsamt. Vi ska stötta henne i hennes resa mot ett plantage som hon med stolthet kan lämna över till nästa generation,

När du dricker ditt kaffe från Rutasoka får du inte bara det godaste kongolesiska kaffet du kan hitta, du får också en produkt som är skapad av människor med vettiga arbets- och levnadsvillkor.

Du bidrar till att kaffemakare kan försörja sig och sina familjer. 

TULIZOS JULKAFFE HELA BÖNOR EKO/UTZ 450g
TULIZOS JULKAFFE HELA BÖNOR EKO/UTZ 450g

TULIZOS JULKAFFE HELA BÖNOR EKO/UTZ 450g

119 kr

Fylligt julkaffe med inslag av apelsinskal och en lång eftersmak av mörk knäck. 

Vi återinvesterar 5% av ditt köp inom hälsovård och jordbruk. Just nu återinvesterar vi i:

  • Fri förlossningsvård
  • Kaffeplantor
  • Barnkonsultationer

Ange gärna i kundvagnen var du vill att bidraget från ditt köp ska återinvesteras.

TIDIGARE INLÄGG

2020-11-27

Rapport från vårt senaste initiativ

2020-11-25

Rulltårta med moccakräm & lingonsylt

2020-11-20

Mamma Tulizo