Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Du behöver inte vara rik för att hjälpa andra

Rubriken låter kanske lite kaxig, men det är inte så det är menat, utan jag vill bara berätta kort om vår resa och varför vi driver detta projekt.

Att hjälpa andra

Jag och min sambo älskar att jobba med människor och att finnas där för dem som behöver hjälp. Sommaren 2014 satt vi på en restaurang och skulle äta middag, det var en kväll som jag aldrig kommer att glömma, för det var då vi tog beslutet om att genomföra detta projekt. Vi tänkte aldrig på hur mycket projektet skulle kosta oss, utan vi gick in med inställningen om att vi skulle göra skillnad och ställa upp för människor som behöver oss.

Hjälpen når fram

Nu har vi tagit oss mer än halvvägs mot projektets mål. Vi har redan hunnit hjälpa lokala entreprenörer, nämligen dem som idag hjälper oss med byggnationen. Häromdagen pratade jag med en av byggarbetarna som hade ramlat från byggställningen, för att försäkra mig om hans välmående. Det kändes helt fantastiskt att höra hans röst. Så fort han hörde mitt namn sa han, ”tack för att du tog dig tid att ringa upp för att höra hur jag mår”. Jag blev väldigt berörd när han fortsatte, ”jag och mina kollegor vet inte hur vi ska kunna tacka er för att ni gav oss möjlighet att jobba för er. Lönen som ni har gett oss har hjälpt oss med mat och även med skolavgiften till våra barn. Snart är bygget klart och vi vet inte hur vi ska klara oss då. Det finns inte tillräckligt med jobb och vi kan inte få samma lön någon annanstans”.

Ett gripande ögonblick

Jag blev mållös. Det enda jag sa till honom är att vi får hålla tummarna. "Gud finns där för oss och det kommer att komma fler möjligheter". Sedan fortsatte han: ”Jag är ändå glad att mina barn och min fru äntligen kommer att få den specialistvård som dem har saknat”.

Uviras befolkning

Varje gång jag tänker på detta samtal blir jag tårögd och samtidigt får jag ännu mer styrka till att fortsätta jobba för att hjälpa samhället med dess infrastruktur och skapa ännu fler jobb åt den lokala befolkningen. Att jag och min sambo har prioriterat behovet hos Uviras befolkning över våra egna behov är ett beslut vi är stolta över och vi är extremt tacksamma för ert stöd. Känsla när vi får höra hur glada kvinnor och mammor är för att dem äntligen kommer att få rätt vård och framförallt tillgång till en gynekolog är obeskrivlig.

Våra drömmar, vårt hopp

Jag vill förmedla till er att våga drömma stort, tro på er själva och följ era drömmar. Det finns risker i allt man gör här i livet, men man måste våga ta dem riskerna för att lyckas.

Följ din dröm, jobba hårt och ge aldrig upp!

Rebu Burubwa

Kommentarer

  • Publicerat av ogahunupilop den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Amoxicillin Online fpf.dzfk.rutasoka.se.abz.nl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av inahinuqziwa den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin xpg.ybhf.rutasoka.se.bxy.ut http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av iypifur den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Causes Gallstones Amoxicillin 500 Mg kum.gmpy.rutasoka.se.kbz.an http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Lämna en kommentar