Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Ekologiskt certifierade och besök från Norge

Ekologiskt certifierade och besök från Norge

Vi har glädjen att meddela att vi nu har blivit ekologiskt certifierade! Detta är en viktig milstolpe för oss då vi verkligen vill att vår satsning på befolkningen i Uvira ska vara smart också för vår jord. Miljön i Kivu-provinsen, där våra bönder arbetar, är i sig bra för kaffebönerna och därför behöver vi inte använda bekämpningsmedel i vår produktion.

Kliniken har dessutom fått finbesök. Under tisdagen träffade Dr. Mihuhi och sjuksköterska Baleke Mirereko från Norge. Han är i Uvira på besök och tog med sig medicinska utrustning från Norge till oss. Våra managers ska ha möte med honom om den utrustningen och lite annat smått och gott.

I övrigt så pågår sista arbete på kliniken, det har regnat väldigt mycket, vilket innebär att det har försenat lite arbete. Nu ligger vårt fokus på att göra klart i laboratoriet.

Joel Tivemo

FAKTA: Ekologisk certifiering

För att få använda EU-märket måste ekologiskt utsäde användas och varierad växtföljden tillämpas. Producent får inte använda mineralgödsel som inte har naturligt ursprung. Producent får inte heller använda kemiska bekämpningsmedel eller genetiskt modifierade organismer.

Det är vidare inte att tillåtet att kombinera ekologisk produktion med annan produktion om det innebär en risk för att produkterna kan förväxlas. Det betyder bland annat att producenten inte kan ha en konventionell och en ekologisk djurhållning med djur av samma djurart. Det går inte heller odla både ekologiska och konventionella grödor av sorter om det är svårt att skilja de ekologiska sorterna åt från de konventionella.

Läs mer om ekologisk certifiering

Kommentarer

  • Publicerat av ixofijapu den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg phh.frdx.rutasoka.se.yvl.yt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av udosoqoha den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Buy Amoxicillin Online fpf.qogx.rutasoka.se.xtj.il http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Lämna en kommentar