Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Glada nyheter från kliniken

Fler glädjande nyheter nådde oss förra veckan från Uvira.

Klinikens verksamhet har fortsatt används flitigt av befolkningen där och sammanlagt sökte cirka 30 patienter vård hos oss den gångna veckan. Självklart är det väldigt synd att så många far illa, men samtidigt är vi glada att de nu har vård nära till hands.

Orsaken bakom deras besök har främst varit malaria och tyfoidfeber. Båda dessa åkommor är vanligt under den torrare period som DR Kongo är inne i just nu. Att det är torrt är såklart inte bra, men det finns faktiskt fördelar med all sol.

Som ni ser på en av bilderna ovan installerades det solpaneler på klinikens tak de senaste dagarna. Det har varit lite struligt med eltillförseln och därför ville vi kunna garantera tillgången på el. Nu får vi en del av vår el direkt från solen.

Det viktigaste till sist: Under förra veckan fortsatte det att födas barn på vår klinik. Fem barn kom till världen under den gångna veckan, tre tjejer och två pojkar. En av förlossningar var svår och tuff, men efter en heroisk insats av vår personal räddades båda barn och mor välbehållna.

Vill du att fler barn ska kunna födas i goda händer och att fler ska få vård vid exempelvis malaria? Hjälp oss genom att swisha din gåva till 1230550152. Stort tack!

Lämna en kommentar