Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Mannen bakom kliniken

Mannen bakom kliniken

Hösten 2015 tog jag kontakt med min farbror Baleke Tshikale Burubwa (han på bilden), mannen som räddade min mammas liv när vi blev attackerade av rebeller.

Jag berättade för honom att jag och min fästmö har bestämt oss att lägga våra prioriteringar åt sidan för att hjälpa samhället där jag är född och uppväxt. Jag frågade honom om han var redo att förverkliga vår dröm och vision. Det hade gått 14 år sedan vi sågs. Det dök upp tusen frågor på en gång: Kan och borde vi lita på honom? Kommer han att klara av utmaningarna? Är han verkligen redo? Kommer han kunna hantera så mycket pengar? 1,5 miljoner svenska kronor inkl. ett banklån som vi tog för att förverkliga vår dröm.
Han behövde betänketid…

Två dagar senare ringer han upp mig och säger att han är redo. Han var till och med beredd att säga upp sig från sin fasta anställning. Jag och Stefanie kunde inte förstå att en pappa till tio barn lämnade sin trygga anställning för att jobba med oss.

Baleke har varit med sedan dag ett och idag har han byggt upp ett team där majoriteten är kvinnor.  Tillsammans har de lyckats genomföra över 40 förlossningar och över 100 kvinnor har fått behandlingar på kliniken. Under resan har han alltid sagt ” Rebu jag ska inte göra er besvikna” och ” lita på mig”. Han sa häromdagen att han lever sin dröm och har skickat sin äldsta dotter till läkarutbildning som förhoppningsvis kommer att ta över efter honom.

Att se människor i östra Kongo lyckas och förverkliga sina drömmar är Rutasokas framgång. De är personer som verkligen behövs efter all grymhet de har gått igenom.

Just din dröm kan rädda världen och göra skillnad för andra, se till att förverkliga det om du har möjlighet, omge dig med rätt människor och ge aldrig upp.

Påverka det du kan påverka och det du inte kan påverka lämna åt sida och gå vidare.

För dig som köper Rutasoka coffee, drick den med gott samvete, eftersom du gör skillnad på RIKTIGT!

/Rebu Burubwa

Kommentarer

  • Publicerat av irumukesat den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500 Mg qwy.urog.rutasoka.se.kcx.gp http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av gipibor den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin unq.gwdc.rutasoka.se.akh.em http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av ucacyekukbp den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin Online jli.yxqp.rutasoka.se.vqr.cn http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Lämna en kommentar