Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Nu satsar vi vidare - apotek öppnar snart

Nu satsar vi vidare - apotek öppnar snart

Vi vill göra livet bättre för så många som möjligt i DR Kongo. Vår klinik har redan hjälpt hundratals kvinnor och barn runt Uvira och vi tänker inte stoppa där. Under de närmaste månaderna ska vi förbereda och färdigställa ett apotek i klinikens lokaler.

Under det senaste året har vi märkt av ett problem som vi nu hoppas kunna lösa. När patienter på vår och andra kliniker får ett recept för en medicin är det vanligt att de vänder sig till ett lokalt apotek. På dessa apotek är det inte ovanligt att det enbart finns billigare, ofta piratkopierade mediciner. Dessa håller dålig kvalité vilket gör att patienterna riskerar att inte bli friska.

Detta vill vi nu motverka. Genom ett samarbete med DCMP, som är en kyrklig organisation som importerar medicin från Europa, vill vi höja kvalitén på medicinerna till våra patienter och andra i befolkningen som behöver medicin.

Här syns vi tillsammans med DCMP:s representanter när vi träffade dem i Kongo förra sommaren. Vi tror mycket på samarbetet med denna organisation och det koncept de presenterade för oss.

Under hösten öppnar alltså ett apotek till för alla i och i närheten av Uvira vid vår klinik.

Vi vill passa på att tacka alla ni som köper och dricker Rutasoka Coffe – det är ert smarta val som gör kliniken möjlig!

Lämna en kommentar