Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka Coffee, 25 november 2020

Rulltårta med moccakräm & lingonsylt

Vi närmar oss årets första adventshelg, en helg då julstöket på riktigt sätter fart! Nu är det äntligen dags att så smått börja pynta, baka och förbereda oss inför den kommande storhelgen. På tal om att baka så vill vi bjuda er på receptet Rulltårta med moccakräm & lingonsylt.

Rulltårta med moccakräm & lingonsylt

Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm
100 gram smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 msk starkt kaffe från Rutasoka

Till garnering:
4 msk rårörd lingonsylt 

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta i potatismjöl, kakao och bakpulver och rör om.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kallna

Smörkräm:
Rör samman smör och florsockret
Tillsätt en äggula och kaffet (kaffet måste vara kallt)

Bred ut smörkrämen på rulltårtan, toppa med lingonsylten och rulla försiktigt ihop kakan  

Liquid error: product form must be given a product
TIDIGARE INLÄGG

2020-11-20

Mamma Tulizo

2020-11-19

Afrikas industrialiseringsdag

2020-11-13

Mamma Chito