Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka Coffee, 26 januari 2021

Rune Bergos entreprenörsresa

Som 28-åring började Rune Bergo sin entreprenöriella resa, då han efter ett antal år i arbetslivet kommit till insikt att hans likt sin far och förebild vill driva eget. Sedan 1994 har Rune startat och verkat som VD för fler framgångsrika bolag och idag är han grundare och VD av Sweet Coffee.

Hur uppstod ditt intresse för kaffe?
Egentligen genom en tillfällighet, som mycket här i livet. I grund och botten är försäljning mitt stora intresse. Jag har alltid tittat på behov som redan finns i samhället och sedan förbättrat lösningarna.

Berätta om företaget Sweet Coffee
Jag startade Sweet Coffee 2017, så företaget firar nu sitt fjärde år!
Vi verkar inom office coffee branschen med en ambition att göra stor skillnad på Stockholms arbetsplatser när det gäller god kaffesmak och obundna avtal.

Just smaken är något Rune och Sweet Coffee brinner för
När man pratar om office coffee rynkar många på näsan, då många tänker på dåligt automatkaffe. Man har helt enkelt en negativ syn på det kaffe som kontorsplatsen erbjuder. Detta är något vi på Sweet Coffee vill ändra på. Varför ska kontoret erbjuda anställda kaffe om alla ändå går och köper kaffe på närliggande kafé?

"Ge inte en förmån till personalen om förmånen inte är bra!"

Rebu Burubwa och Rune Bergo när samarbetet mellan Rutasoka och
Sweet Coffee startade 2018.

 Hur vet ni vad kunden eftersöker?

• Behovsanalys
Vi gör en grundlig behovsanalys. Vilken kaffe förmån vill kunden ge till sin personal?

• Smaken & tekniken
Smaken är A och O! Här gäller att fråga kunden men även få kunden att förstå att man kan ställa in maskinen så att den breda massan tycker kaffet smakar gott!

• Skapa förtroende
Vi tror våra samarbeten blir långvariga när vi skapar nöjda kunder och binder därför aldrig upp kunden i långa krångliga avtal.

Vi levererar gott kaffe till våra kunder utan att de behöver binda upp sig i långa, krångliga avtal. Vi kallar det en sweet deal!

Hur kom du/ni i kontakt med Rutasoka?
Rebu ringde mig hösten 2018 när han var ganska ny i branschen. Rebu berättade om sitt arbete i Kongo, om kliniken och om kaffemakarna. Jag tyckte om det jag hörde men jag var också tydlig! Kaffet kan vara hur bra som helst men allt hänger på smaken. Efter att ha provsmakat kaffet visste jag att kaffet från Rutasoka inte bara gör gott utan det smakar också gott. Idag är vi stolta samarbetspartners.

Runes favoritkaffe ur Rutasokas sortiment är Mitumba, en balanserad och krämig espresso med toner av cigarr.

Trotts det turbulenta föregående år med pandemin så lyckades Sweet Coffee bidra till 32 fria förlossningar på Rutasoka Clinic i Kongo genom att sälja Rutasoka Coffee. Rune har också en önskan om att det ska byggas fler kliniker så att avstånden mellan familjer och kliniker minskar.

Ett projekt som Rutasoka redan har börjat planera för, berättar Stefanie Hedén, Rutasoka Foundations ordförande.

Stort tack till Rune och alla medarbetare samt kunder på Sweet Coffee - Tillsammans skapar vi en värld utan fattigdom - Med en kopp kaffe i taget.

Vill du komma i kontakt med Sweet Coffee
Tel 08-120 758 80
Email hello@sweetcoffee.se · 

Vill du komma med Rutasoka
Telefon: 031-797 21 14
info@rutasoka.se

MITUMBA ESPRESSOKAFFE HELA BÖNOR EKO / UTZ - 450 GR
MITUMBA ESPRESSOKAFFE HELA BÖNOR EKO / UTZ - 450 GR

MITUMBA ESPRESSOKAFFE HELA BÖNOR EKO / UTZ - 450 GR

109 kr

Den mäktiga bergskedjan Mitumba spränger upp ur Kongos jordmån och bildar ett näringsrikt högland optimalt för kaffeplantornas tillväxt. Mitumba är också namnet på vårt fina ekologiska espressokaffe där balanserad syrlighet möter toner av krämighet och mättad tobak. 

Innehåll

70% Arabica, 30% Robusta från ekologiska och rättvisa plantager i Kongo.

Mervärde

Utöver att du får ett högkvalitativt ekologiskt kaffe, så gör du även en livsviktig gärning för människor i Kongo och deras levnadsförhållanden. 

  TIDIGARE INLÄGG

  2020-12-29

  Kasengas nyårsdrink

  2020-12-18

  Tillsammans mot mödradödlighet

  2020-12-13

  Kaffemakaren Kavira har drömt om att återvinna sin yrkesstolthet