Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka, 8 februari 2021

Pressrelease - Rutasoka Coffee tar in näringslivsprofilen Jan Wallberg.

Jan Wallberg har mer än 30 års erfarenhet från ledande befattningar i bolag med god tillväxt inom detaljhandeln. Sedan 2017 arbetar Jan som styrelseledamot och rådgivare i flera bolag, däribland Sätila. Dessförinnan har Jan verkat som VD för bland annat Gekås samt Blåkläder.

”Jag träffade Rebu för ett par år sedan och hans historia gjorde starkt intryck på mig. Det går att göra skillnad i vardagen och bidra till att bekämpa fattigdom. Rutasokas affärsmodell är ett bra exempel på detta. Att dricka en kopp gott kaffe och samtidigt bidra till en bättre värld känns väldigt rätt. Jag hoppas att många fler ska tycka samma sak.” – Jan Wallberg

Rutasoka mer än dubblade omsättningen 2020 samt visat plusresultat. Bolaget fortsätter sin tillväxtresa även under 2021, det väntar bl.a. stora lanseringar i en av Sveriges ledande butikskedjor samt en rikstäckande restauranggrossist under våren.

”Jag är stolt över att Jan fortsätter att tro på Rutasoka och våra tillväxtplaner. Med sin kompetens och erfarenhet kommer han bli en viktig del av bolagets arbete framåt, både för mig personligen som VD, och även för bolagets styrelsearbete.” – Rutasokas VD, Rebu Burubwa

Om Rutasoka

Rutasoka Coffee är ett ungt premiumkaffeföretag skapat med ett cirkulärt arbetssätt i grunden. Rutasoka importerar ett smakrikt och dubbelcertifierat kaffe från Kongo och återinvesterar en del av omsättningen i hälsa och jordbruk via Rutasoka Foundation.

För mer information kontakta:

Rebu Burubwa
VD Rutasoka
rebu.burubwa@rutasoka.se
0733-141408

Jan Wallberg
Delägare & styrelseledamot
jan@janwallberg.se
0705-648066