Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka Foundation ser till att kvinnor i Uvira som besöker Rutasoka Clinic har tillgång till fri vård

Rutasoka Foundation ser till att kvinnor i Uvira som besöker Rutasoka Clinic har tillgång till fri vård

Rutasoka Foundations styrelse har beslutat att ge fri tillgång till vård och fria förlossningar till blivande mammor i Uvira. Kvinnor vilka, till följd av den översvämning i april som har påverkat samhället både ekonomisk och socialt mitt i Coronapandemin, har det extra jobbigt just nu. 

Sedan mitten av april 2020 har Uvira med omnejd drabbats hårt av säsongsregnen och översvämningarna har resulterat i enorma humana och materiella skador. 

Över 50 personer har dött och 80 personer har skadats och vårdas idag på lokala sjukinrättningar i området. Och 15 000 översvämmade hus är nu helt eller delvis förstörda och går ej att husera i. Totalt har omkring 100 000 människor drabbats så pass att de nu får trängas i skolor, kyrkor och hos värdfamiljer. Och detta mitt i en rådande pandemi där sittande politiker råder till att hålla avstånd och helst stanna hemma.

Dessvärre är det många kvinnor som har drabbats hårt, vi har träffat flera av de som förlorat man, barn och hem. Gravida kvinnor som behöver uppsöka sjukvården för konsultationer och för stundande förlossning, men som inte råd att betala för vården. Därför har vi, genom Rutasoka Foundation, beslutat att ge samtliga mammor fri tillgång till vård och fria förlossningar på Rutasoka Clinic fram till dess att den rådande situationen är löst och familjerna kan försörja sig igen.

 

         

 

- Ingen mamma ska behöva föda hemma för att de inte har råd! Det skulle åter leda till ökad mödra- och spädbarnsdödlighet och det är något vi med all kraft måste kämpa emot. Därför måste vi agera snabbt! Vi kommer fortsätta följa utvecklingen och vidta åtgärder när det behövs och är möjligt, säger Stefanie Hedén ordförande i Rutasoka Foundation.

Rutasoka Foundations styrelse tackar alla kunder som återkommande handlar Rutasoka-kaffe, tillsammans bidrar vi till att minska den höga mödrar- och spädbarnsdödligheten och bekämpar fattigdom i östra Kongo.

 

För information kontakta
Rutasoka Foundations ordförande:

Stefanie Heden
stefanie.heden@rutasoka.se
0735-355573

Kommentarer

  • Publicerat av VNFPruEjMyXa den

    pmJjbXzgn

  • Publicerat av ocakaref den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin Online xva.dkvh.rutasoka.se.gda.wq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av ipesuzeseyi den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500mg Capsules ivy.qjki.rutasoka.se.jur.fb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Lämna en kommentar