Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka Coffee, 7 mars 2021

Vaccinationsrapport från Rutasoka Clinic –
Ditt val av kaffe räddar liv

Just nu genomförs månadens vaccinationer på Rutasoka Clinic i nordöstra Kongo. Varje månad ger man livsviktiga vaccinationer till barn upp till nio månaders ålder. Vaccinet skyddar barnen mot sjukdomar som de annars riskerar att dö av i tidig ålder.

Genom vaccinationerna på Rutasoka Clinic får barnen fullgott skydd mot polio, hepatit, tuberkulos, lunginflammation, stelkramp, difteri, kikhosta, mässling, gula febern, malaria, diarré, och tyfus. Även blivande mödrar får stelkrampsvaccination under graviditeten. Under mars vaccinerades 17 kvinnor och 18 barn och totalt har nu 51 gravida kvinnor och 82 barn vaccinerats under första kvartalet 2021.  

Mer statistik från kliniken: 

I mars har 48 barn fått komma till världen under trygga och säkra förhållanden.
Totalt har 131 förlossningar genomförts under första kvartalet 2021.
55 patienter har vaccinerats under mars månad.
Totalt har 199 patienter vaccinerats under första kvartalet.  

Högt tryck

Det förekommer hög rotation på kliniken och kapaciteten är ofta maximerad. Pediatrikavdelningen har möjlighet att ta emot 16 patienter samtidigt och på förlossningsavdelningen kan man hjälpa upp emot tolv blivande mödrar åt gången. På pediatrikavdelningen stannar barnen för vård i genomsnitt fem dagar och på förlossningsavdelningen stannar mödrarna i snitt tre dagar.

Området i nordöstra Kongo fortsätter att drabbas hårt av översimningar, bland annat på grund av klimatförändringar. Rutasoka Clinic fortsätter att erbjuda fri vård till dem som har det som tuffast.

”Vaccinationsrutinen som vi genomför varje månad på kliniken är ett led i Rutasokas hårda arbete att sänka mödra- och spädbarnsdödligheten i regionen. Vi ser det som en livsviktig åtgärd och vi vill gärna att våra kunder ska veta vilken fantastisk insats de gör när det väljer att köpa vårt kaffe”, säger Rebu Burubwa, VD och medgrundare av Rutasoka Coffee. ”Ditt val av kaffe räddar liv. Rutasoka Clinic och vaccinationerna ger tydliga och mätbara bevis på det.”

Läs mer och beställ ditt kaffe i shopen (rutasoka.se)

WEBSHOP