Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Rutasoka Coffee, 25 april 2021

Ditt val av kaffe räddar liv

Idag är det världsmalariadagen. Dagen instiftades av medlemsstaterna i Världshälsoorganisationen 2007 för att lyfta behovet av fortsatta investeringar i att förebygga och kontrollera malaria. Malaria toppar listan av sjukdomar som vi vårdar på kliniken i Uvira, både bland barn och gravida kvinnor.

Malaria är dessvärre fortfarande en vanlig orsak till att barn under fem år dör och hos gravida kvinnor kan sjukdomen leda till fosterdöd, spädbarnsdöd, missfall och låg födelsevikt. Efter översvämningarna 2020 har vi sett en markant ökning av antalet fall och personalen på kliniken jobbar intensivt med att vårda och minimera komplikationer.

Rebu Burubwa vid ett besök på kliniken där en liten flicka får vård.

På Rutasoka Clinic har vi sedan starten vårdat 2 476 fall av malaria.

”Personalen på kliniken gör ett livsviktigt arbete i att hjälpa patienter med malaria. Med återinvesteringar från kaffeförsäljningen hoppas vi att vi inom kort ska kunna börja dela ut impregnerade myggnät i förebyggande syfte”, informerar Rebu Burubwa, Rutasokas VD.

Förhoppningen är att få ner antalet malariafall till nivån som den var innan översvämningarna, så att vi sedan kan arbeta mot total utrotning. Ett delmål av FN:s tredje Globala Mål är att utrota malariaepidemier i världen till 2030. 

Var med och rädda liv tillsammans med oss, du hittar kaffet hos våra återförsäljare eller i vår webshop.