Nu kan du få ditt kaffe levererat direkt hem med PostNord

Vårt budskap berör till tårar

Vårt budskap berör till tårar

Att vårt budskap och vår dröm är stark visste vi. Men att det kan få folk som lyssnar till oss när vi berättar om vårt arbete att gråta var vi inte helt beredda på. När Rebu och Stefanie föreläste om Rutasoka i pingstkyrkan i Linköping söndagen den 15 januari fick vi ännu ett bevis på att det vi gör berör människor.

Just Pingstkyrkan har varit engagerade i DR Kongo länge och hjälpt både sjukhus och skolor i landet. Dessvärre har vi märkt att de i många fall har dåliga erfarenheter från det arbetet, framförallt på grund av korruption.  Vi berättade om vår kliniken och vår  kaffeverksamhet som ska finansiera den. Vi ville helt enkelt förklara hur vi ville göra rätt och ge människorna i Uvira en andra chans. Vi kommer stötta, motivera och inspirera dem. Med Rutasoka som stöd kan de försörja sig och samtidigt ha nära till specialistvård.

– Bemötandet var väldigt trevligt. Folk grät för att de blev så berörda. De har strömmat in förfrågningar från Linköping om kongolesiskt kaffe sen dess, säger Rebu.

Ett glädjande besked

Ett annat glädjande och inspirerande möte den senaste tiden skedde den 19 januari.

Vi träffade Staffan Malm och Margareta Wilholm från organisationen Barnen Framför Allt. De jobbar för att hjälpa föräldralösa barn världen över. Bland annat stödjer de en skola i Uvira, precis i närheten av Rutasokas klinik.

Rutasoka diskuterade möjliga samarbetsområden och gav tips och råd inför ett skolprojekt som Barnen Framför Allt vill starta. Dessutom fick de smaka på kongolesiskt kaffe som i förlängningen kanske kan vara med och finansiera även deras verksamhet.

– Kollar man till historien jag gick igenom kunde jag ha förlorat mina föräldrar när som helst under min uppväxt. Jag kan verkligen förstå vad Barnen Framför Allt arbete betyder för de i Uvira. Därför ville jag vara med och hjälpa till. Förhoppningsvis kan vi utveckla området tillsammans, säger Rebu.

Joel Tivemo

Kommentarer

  • Publicerat av uoyakufelonon den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Dosage Amoxicillin 500mg Capsules reu.osol.rutasoka.se.fbg.py http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av akinilunoib den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Dose For 55 Pounds Buy Amoxil Online brz.fwfm.rutasoka.se.ptu.po http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Publicerat av siwuujouf den

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin No Prescription mwo.tqis.rutasoka.se.jcd.bj http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Lämna en kommentar