Rutasoka sätter det mänskliga i första rummet

Kvinnokliniken i Kongo drivs bland annat av målet att bidra till att bekämpa den höga dödligheten hos barn!

Som vi tidigare nämnt i våra sociala medier har vi nyligen firat att vi haft över 400 förlossningar på kliniken och att snart 1000 kvinnor och barn har fått vård hos oss. Självklart måste vi tacka våra fantastiska medarbetare på kliniken, för deras kämparglöd och höga servicemoral som gör att varenda patient känner sig sedd och omhändertagen.

 

Kongo är ett av länderna i världen med högst barnadödlighet och självklart är ett av Rutasokas mål att bidra till att minska denna siffra.

Den höga siffran gällande dödligheten bland barn orsakas av många olika faktorer, där framförallt ekonomin i familjen och närheten till vården spelar en stor roll i att barnet inte kan få vård under sina första levnadsår. Därför har vi byggt kliniken i familjernas närhet och ger alla barn som föds hos oss kostnadsfri eftervård, för att undvika självmedicinering som ofta skapar stora problem. Detta motiverar även fler mödrar att välja förlossning i tryggheten på kliniken än att föda hemma.

 

Tack vare detta arbetssätt har vi idag ett växande antal mödrar som besöker kliniken, vilket minskar risken för dödsfall i samband med förlossningen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *