Från Kongo

Det tropiska klimatet och den mineralrika jorden i östra höglandet av Kongoär idealiskt för att odla kaffe. Kaffeplantorna som vårt kaffe kommer ifrån växer mer än 1500 meter över havet på vulkanisk mark. Den höga, kalla luften gör att det tar lång tid för kaffebäret att mogna. Det ger din kopp kaffe en komplex och välutvecklad, unik smak av Kongo.

Ett hantverk

De kongolesiska kaffemakarna är drivna entreprenörer. Människor som lägger hjärta och själ i att ta fram de perfekta Arabica- och Robustabönorna. Inte bara för smakens skull utan för deras familjer, samhället och alla som förväntar sig det allra bästa från varje kopp Rutasoka-kaffe.

Kaffeodlingarna utanför Uvira

Vi vet exakt vilka kaffeplantor vårt kaffe kommer ifrån och vad de som skördar kaffet heter. Rebu, grundaren av Rutasoka, växte upp i staden Uvira som ligger nedanför bergssluttningarna där kaffeodlingarna ligger och kaffemakarna bor.

Från Kongo till koppen

Kaffebären handplockas i precis rätt tid, tvättas och torkas i solen. Bara de bästa kaffebönorna plockas ur de torkade skalen och skickas till Sverige. Här rostas kaffet sakta för att få fram de unika smakerna hos vårt kongolesiska kaffe. Bönorna mals eller förpackas hela och skickas i små upplagor till vårt lilla lager på Hisingen, utanför Göteborg.

Vi kan lova att ditt Rutasoka-kaffe får en kärleksfull behandling hela vägen från Kongo till din kopp.

Förnya och förädla

Rutasoka levererar nya kaffeplantor till nutida och framtida kaffemakare. På så sätt förnyas och förädlas odlingarna och skördens kvalitet och kvantitet ökar. Det betyder att när du köper Rutasoka kaffe hjälper du också till att plantera kaffe. Kanske till ditt barns första kopp.

Från Kongo

Det tropiska klimatet och den mineralrika jorden i östra höglandet av Kongo är idealiskt för att odla kaffe. Kaffeplantorna som vårt kaffe kommer ifrån växer mer än 1500 meter över havet på vulkanisk mark. Den höga, kalla luften gör att det tar lång tid för kaffebäret att mogna. Det ger din kopp kaffe en komplex och välutvecklad, unik smak av Kongo.

Ett hantverk

De kongolesiska kaffemakarna är drivna entreprenörer. Människor som lägger hjärta och själ i att ta fram de perfekta Arabica- och Robustabönorna. Inte bara för smakens skull utan för deras familjer, samhället och alla som förväntar sig det allra bästa från varje kopp Rutasoka-kaffe.

Kaffeodlingarna utanför Uvira

Vi vet exakt vilka kaffeplantor vårt kaffe kommer ifrån och vad de som skördar kaffet heter. Rebu, grundaren av Rutasoka, växte upp i staden Uvira som ligger nedanför bergssluttningarna där kaffeodlingarna ligger och kaffemakarna bor.

Från Kongo till koppen

Kaffebären handplockas i precis rätt tid, tvättas och torkas i solen. Bara de bästa kaffebönorna plockas ur de torkade skalen och skickas till Sverige. Här rostas kaffet sakta för att få fram de unika smakerna hos vårt kongolesiska kaffe. Bönorna mals eller förpackas hela och skickas i små upplagor till vårt lilla lager på Hisingen, utanför Göteborg.

Vi kan lova att ditt Rutasoka-kaffe får en kärleksfull behandling hela vägen från Kongo till din kopp.

Förnya och förädla

Rutasoka levererar nya kaffeplantor till nutida och framtida kaffemakare. På så sätt förnyas och förädlas odlingarna och skördens kvalitet och kvantitet ökar. Det betyder att när du köper Rutasoka kaffe hjälper du också till att plantera kaffe. Kanske till ditt barns första kopp.

Galleri