Kaffebönans
PARADIS

KAFFE FRÅN KONGO

Det tropiska klimatet och den mineralrika jorden i östra höglandet av Kongo är idealiskt för att odla kaffe. Kaffeplantorna som vårt kaffe kommer ifrån växer mer än 1500 meter över havet på vulkanisk mark. Den höga, kalla luften gör att det tar lång tid för kaffebäret att mogna. Det ger din kopp kaffe en komplex och välutvecklad, unik smak av Kongo.

yt_image

FAKTA OM RUTASOKA-KAFFET

Odlingstid
( Från maj till juli )

Område

Norra Kivu

Södra Kivu

Primärskörd

Augusti till november

Maj till september

sekundärskörd

Februari till maj

Augusti till november

KAFFEBEARBETNING

plockning

Handplockning (endast mogna bär)

Torkning

Naturligt i solen

Sortering

För hand för att eliminera så många defekter som möjligt

Rostningsmetod:

På rosteriet i Göteborg rostas kaffet långsamt för att få fram de unika smakerna i vårt kongolesiska kaffe.