Kaffebönans
PARADIS
KAFFE FRÅN KONGO
Det tropiska klimatet och den mineralrika jorden i östra höglandet av Kongo är idealiskt för att odla kaffe. Kaffeplantorna som vårt kaffe kommer ifrån växer mer än 1500 meter över havet på vulkanisk mark. Den höga, kalla luften gör att det tar lång tid för kaffebäret att mogna. Det ger din kopp kaffe en komplex och välutvecklad, unik smak av Kongo.
FAKTA OM RUTASOKA-KAFFET
Odlingstid
( Från maj till juli )
Område
Norra Kivu
Södra Kivu
Primärskörd
Augusti till november
Maj till september
sekundärskörd
Februari till maj
Augusti till november
KAFFEBEARBETNING
plockning
Handplockning (endast mogna bär)
Torkning
Naturligt i solen
Sortering
För hand för att eliminera så många defekter som möjligt
Rostningsmetod:
På rosteriet i Göteborg rostas kaffet långsamt för att få fram de unika smakerna i vårt kongolesiska kaffe.