Just nu: Fri frakt vid köp över 178 kr | Snabba leveranser

yt_image

KAFFEBÖNAN FRÅN KONGO

Längs med ekvatorn

Längs med ekvatorns horisont korsar bön-bältet tretton länder och tretton olika miljöer. En av länderna är Kongo.

Här, på sluttningar 2000 meter över havet i Kivu växer arabica-bäret.  

Här finns det ingen risk att vinterkylan tränger sig på.
Här kan bäret och busken växa genom solens värmande
strålar, med hjälp av regnets energi och den höga höjdens
strama syresättning, som gör mognaden långsam och ger bönan
sin fylliga smak.  

Det som påverkar hur kaffet smakar är inte bara den mineralrika, bördiga jorden, varje enskild kaffebuskes unicitet, utan också hantverket. Kaffemakarna som vi känner och köper utav,
handplockar bara de mogna bären,
tvättar och torkar dem i den tropiska solen vid deras egna
plantage och efter en lång resa från kaffemakare till
kooperativ, till rosteri, värmer kaffet till slut din kopp.