Just nu: Fri frakt vid köp över 178 kr | Snabba leveranser

KAFFEKOOPERATIVET

Kaffemakarna lär oss om essensen
i ett äkta entreprenörskap. 

Det var inte bara sjukvården och det kongolesiska samhället som drabbades av 80- och
90-talets krig och konflikter. Utan även de gnistrande drömmar hos kaffemakarna som odlar, inte bara kaffe, utan gemenskap, kultur och entreprenörskap. 

yt_image

Oberoende av vilken rostmaskin som används för att rosta kaffet,
om råvaran saknar kvalitet kommer kaffet vi brygger inte ge den upplevelse eller njutning som en bättre råvara har möjlighet att skapa.

Under 70-talet levde och försörjde sig 80 % av östra Kongos befolkning på jordbruk. En av en dem var Rebus mamma, som fick sin skolgång finansierad av intäkter från familjens jordbruk. För Rutasoka har därför kaffemakaren alltid varit en entreprenör. En entreprenör som förädlar och tar hand om det dem har, hittar nya lösningar och gör det dem gör med kärlek, samtidigt som skapandet och arbetet är källan till försörjning.  

translation missing: sv.general.ttc_text.numbers_block_3

translation missing: sv.general.ttc_text.numbers_title_3

“För så länge en kaffemakare har ett gott förhållande, får vi njuta av en högkvalitativ böna” - Rebu Burubwa 

När arbetet är förenat med sin identitet, kryper vår kreativitet fram i en ändlös form.

Kaffemakarna har alltid gjort och gör sitt bästa för att leverera gott kaffe. Kaffemakarna har fått oss att förstå essensen i ett äkta entreprenörskap. Dem har visat att de är individer, som ser och handlar efter de möjligheter som finns där man lever, arbetar och utvecklas.

Idag vet vi, att när en människa har ett bra levnadsförhållande och där arbetet är förenat med sin identitet, kryper vår kreativitet fram i en ändlös form. Därför sätter vi människan före bönan. För så länge en kaffemakare har ett gott förhållande, får vi njuta av en högkvalitativ böna. Tillsammans med oss och dig - kan även kaffemakarna då göra val som påverkar fler än dem själva. Som odlar gemenskap i samhället, trygghet och en upplevelse i varje böna. Ett hantverk rakt ner i din kopp.

PÅGÅENDE PROJEKT

Från 2020

Nya kaffeplantor

Många plantor på plantagerna i östra Kongo är riktigt gamla och har i mångt och mycket gjort sitt. För att se till att kaffemakarna får ut det mesta från sina odlingar är vi med i ett projekt att byta ut gamla plantor mot nya.

VÅR INVERKAN

under 2020 bidrog vi med

20 000

nya kaffeplantor till 400 kaffemakare.

FRÅN KOOPERATIVET

2020-12-13

Kaffemakaren Kavira återvinner sin yrkesstolthet

"Jag ville utveckla plantagen, så att jag kan lämna över dem till mina barn och barnbarn." - Kavira...

2020-11-30

ALLT BÖRJAR MED EN PLANTA

En planta som växer upp och blir till ett kaffeträd fyllt av vita väldoftande blommor som i sin tur skapar lönsamhet och trygga arbetstillfällen...

2020-11-19

afrikas industrialiseringsdag

År 1685 anländer Sveriges första last av kaffe, ett halvt kilo har importerats och anländer till hamnen i Göteborg...