PRIVACY POLICY

HUR BAHANDLAR VI DIN PERSONLIG INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Rutasoka arbetar hårt för att du ska känna dig säker när du använder vår webbplats. Därför har vi en policy som beskriver säkerhets- och integritetsfrågor som rör vår webbplats. Policyn täcker följande områden:

  • GDPR
  • Sammanfattning
  • Personlig information
  • Användning
  • Varför sparar vi information?
  • Ta bort din information
  • I vilka system hamnar dina uppgifter
  • Dataskyddsansvarig
  • Kryptering
  • Cookies
  • Användning av Google AdWords
  • Länkar
  • Tekniska krav
  • Information till andra aktörer
  • Dina rättigheter

 

  1. GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

  1. SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning).

Vill du beställa mot faktura så måste vår samarbetspartner Payson ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura. När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Payson sköter kortbetalningar åt oss.

Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

 

  1. PERSONLIG INFORMATION

Vi är ansvariga för den information du lämnar till oss om dig själv, och dina uppgifter används inte utanför Rutasoka Sweden AB. Du kan kontakta oss när som helst för att få veta vilken information vi har om dig. Rutasoka Sweden AB följer den europeiska lagstiftningen om GDPR (General Data Protection Regulation). Vi kan komma att uppge ditt namn och din adress till tredje part för att produkten ska kunna levereras till dig (till exempelvis till PostNord).

Vi kan också komma att skicka dina personuppgifter till tredje part för att analysera data och för att få hjälp kring marknadsföring. Förutom vad som anges i denna integritetspolicy, kommer vi INTE att sälja eller lämna ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt föregående samtycke, om det inte är nödvändigt för de ändamål som anges i denna integritetspolicy eller om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

När du beställer från Rutasokas webbshop godkänner du att vi samlar in, lagrar och behandlar din information. Vi använder den här informationen för att genomföra vårt åtagande till dig och se till att du får den service du förväntar dig av oss.

Vi kan samla in följande personlig information från dig: namn, adress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, mobilnummer, betalningsinformation och kontokortsuppgifter.

 

  1. HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi kommer att använda din information för att skapa och administrera ditt konto (valfritt), behandla dian order, leverera de varor du har beställt, göra kreditkontroller, svara på dina frågor och identifiera besökare på vår webbplats. Vi kommer också att använda dina personuppgifter för att ge dig information om produkter från Rutasoka, genom att ksicka kommersiella meddelanden via e-post, förutsatt att du inte har angett att du motsäger dig att bli kontaktad för dessa ändamål. I syfte att få ditt medgivande kan vi dock komma att kontakta dig via e-post med information om andra produkter och tjänster. Om du föredrar att inte ta emot någon marknadskommunikation alls, kan du avbryta prenumerationen när som helst.

Om det uppstår problem när din order ska levereras kommer vi att använda information för att kontakta dig.

 

  1. VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten. Du kan skapa konto på www.rutasoka.se och se dina tidigare beställningar.

Vi kommer endast att behålla din information så länge som vi behöver enligt lagstiftningen eller för att leverera de tjänster som du har beställt. Vi kommer inte att dela din personliga information med tredje part utanför det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES).

 

  1. TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@rutasoka.se.

Dina rättigheter – Du har rätt att få tillgång till den information som behandlas av Rutasoka Sweden AB, dock med vissa lagstadgade undantag. Du har också rätt att motsätta dig insamling och vidare behandling av din personliga information. Dessutom har du rätt att får felaktig information korrigerad vid behov.

 

  1. VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • WooCommerce – vår webbshopslösning i WordPress
  • Specter – vårt affärssystem
  • Payson – om du betalar med Payson
  • SEB – om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Fortnox – vårt bokföringssystem
  • PostNord – om vi skickar din leverans med spårningsbart med Posten
  • CNSS IT Media Solutions – hantering av domäner
  • Outlook – mailhanteringssystem

Om du valt att ta emot vårt nyhetsbrev så använder vi även Mailchimp.

  • WOOCOMMERCE

Vi använder ett system för vår webbshop som heter WooCommerce, det är en plugin till WordPress. WordPress med WooCommerce är den databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.rutasoka.se sker det i WooCommerce.

Din beställning hamnar då i en databas hos WooCommerce som vi och WordPress tekniker har tillgång till. WordPress förvarar informationen åt oss men behandlar den inte på något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan WordPress tekniker undersöka ordern och felsöka.

I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Det är från WooCommerce du får e-postmeddelande om att vi mottagit din order.

Om du skickar tillbaka varor till så brukar vi notera det i WooCommerce. En sådan notis kan exempelvis se ut så här:

170918: Kund ångrade sitt köp, returnerad vara mottagen 170917.

Vi skriver aldrig någon personlig information i notisfältet utan bara sådant som är relaterat till beställningen.

 

  • PAYSON OCH SWISH

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsförmedlare få information om ditt köp.

Har du frågor kring hur Payson och Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren och för Swish din bank.

  • SPECTER – AFFÄRSSYSTEM

När din beställning gått igenom skickas den till vårt affärssystem. Vi använder ett separat affärssystem för att knyta ihop lager, bokföring och logistik. Det är bara vi och Specters tekniker och kundansvariga som har tillgång till systemet och ingen bearbetar dina uppgifter utom vi.

I Specter finns samtlig information som du angett. Det behövs för att kunna leverera din beställning.

 

  • CNSS IT MEDIA SOLUTIONS

Vi använder CNSS IT Media Solutions för hantering av domäner. Det betyder att dina e-mail ibland går via CNSS för att komma till Outlook.

 

  • OUTLOOK

Vi använder Outlook för vår kundservice och ordermail. När du mailar till info@rutasoka.se är det alltså Microsofts e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dom. Behöver vi spara någon information så lägger vi över den informationen i ett arkiv i Outlook.

  • FORTNOX – BOKFÖRING

Vi använder programmet Fortnox för bokföring. Från Specter tar vi ut fakturajournaler som används som bokföringsunderlag. I fakturajournalerna finns namn på köparen, fakturanummer och belopp. Där finns ingen information om adress, e-post, telefonnummer eller vilka varor som beställts.

Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: “De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”

 

  1. DATASKYDDSANSVARIG HOS RUTASOKA

Vår Vice VD är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: info@rutasoka.se.

 

  1. KRYPTERING

I vår webbshop skyddas din information med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som krypterar all information som skickas mellan köparen och säljaren.

 

  1. COOKIES

Cookies är små textfiler som lagras på din dator. Dessa filer innehåller ingen personlig information. Det finns två olika typer av cookies: permanenta eller tillfälliga cookies (sessionscookies). Tillfälliga cookies lagras tillfälligt och tas bort så fort du avslutar webbläsarsessionen. Permanenta cookies lagras under längre tid, i en del fall permanent. Vi använder permanenta cookies för att se om du besöker vår webbplats igen, för att lagra dina inställningar och för att se vilka produkter du är intresserad av. Sessionscookies använder vi för att förbättra sidans funktioner, till exempel för att erbjuda en varukorg. Sessionscookies raderas i slutet av webbläsarsessionen. Du kan blockera användningen av cookies genom att ändra webbläsarens inställningar så att den avvisar cookies. Om du gör det kan du dock inte använda alla funktioner på webbplatsen. Vår webbshop fungerar inte utan cookies. Det betyder att du inte kommer att kunna handla på vår webbplats om du ställt in datorn till att avvisa cookies.

Cookies från tredje part –  Vi använder eller tillåter cookies från tredje part (Google Analytics) som hjälper oss att övervaka vår webbtrafik och se vilka produkter som har visats och hur ofta. Precis som våra egna cookies samlar dessa cookies från tredje part inte in någon personlig information.

 

Opt-Out of Google Analytics Tracking

Orsaken till att vi informerar dig om detta är Europadirektivet 2002/58/EC (direktivet om integritet och elektronisk kommunikation). Enligt detta måste alla som besöker en webbplats som innehåller cookies informeras om:

  • Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur dessa cookies kan avvisas

 

  1. ANVÄNDNING AV GOOGLE ADWORDS REMARKETING/CONVERSION TRACKING

Vår webbsida använder sig av tjänsten Google AdWords. Google AdWords är en reklamprogramvara som används på nätet av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). Vi använder oss av denna tjänst med en så kallad remarketing-funktion, som ingår i Google AdWords-tjänster. Med hjälp av denna remarketing-funktion kan användarna av vår webbsida presenteras för andra webbsidor inom Google displaynätverk också (på Google där man kallar detta för Google-annonsering eller på andra webbsidor), vilka är baserade på olika intressen. Interaktionen mellan användare på vår webbsida kommer därför att analyseras, t.ex. vad gällde vilka erbjudanden som användaren är intresserad av, och efter besöket på vår webbsida skickas användaren sedan vidare till andra sidor med en mer målinriktad reklam. Av denna anledning lagrar Google en siffra på dessa användares browsers, som har besökt just denna Google-tjänst eller andra webbsidor i Googles displaynätverk. Via denna så kallade cookie, alltså siffran, kan man upptäcka just denne besökare. Denna siffra tjänar endast till en till entydig identifiering av en webbrowser på en bestämd dator och inte till identifiering av en person, och några personuppgifter lagras inte heller. Man kan avaktivera användningen av cookies hos Google genom att följa nedanstående länk och ladda ner denna så kallade plug-in: www.google.com/settings/ads/plugin. Man kan även göra detta genom att ändra inställningar för reklam från Google via denna länk: http://www.google.com/settings/ads.

Vidare använder vi oss inom ramen för användningen av Google AdWords-täjnsten av så kallad Conversion Tracking. När man klickar på en av Googles insatta annonser fastnar en cookie för denna conversion tracking-tjänst på din dator. Dessa cookies förlorar sin giltighet efter 30 dagar, de innehåller inte några personuppgifter och tjänar därmed inte till någon personlig identifiering.

Informationen, som inhämtas med hjälp av dessa conversion-cookies, tjänar till att ta fram statistik för conversion-tracking-tjänsten för våra AdWords-kunder, som har bestämt sig för att använda sig av tjänsten Conversion Tracking. Man kan förhindra en sådan här lagring av cookies genom en motsvarande inställning i en programvara i browsern; vi hänvisar dock här i förekommande fall till att inte samtliga funktioner på denna webbsida kommer att kunna användas. Dessutom kan man avaktivera dessa målinriktade annonser (efter intressegrupper) hos Google (inom Googles displaynätverk) i browsern genom att välja AV på avsedd plats via denna länk: www.google.com/settings/ads eller genom att avaktivera dem på: http://www.aboutads.info/choices/. Ytterligare information om dessa inställningsmöjligheter och Googles dataskydd finns på: http://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/?fg=1. Närmare information om Google-tjänsterna AdWords Remarketing och Conversion Tracking liksom Googles dataskyddsförklaring finns på: http://www.google.com/privacy/ads/.

 

  1. ANVÄNDNING AV FACEBOOK-TJÄNSTEN WEBSITE CUSTOM AUDIENCE

Vår webbsida använder sig av så kallad retargeting-teknik i form av tjänsten Website Custom Audience inom det sociala nätverket Facebook, som drivs av företaget Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”), och detta möjliggör för våra webbside-besökare, som redan är intresserade av att handla våra produkter i vår webbshop och som är Facebook-medlemmar, att se relevant reklam och få erbjudanden via vårt nätverk på Facebook. Härtill kommer att det på vår webbsida även finns så kallade Facebook retargeting-pixels inflätade, vilka gör det möjligt för Facebook att upptäcka besökare, som använder sig av pseudonym på Facebook, och att använda dessa data för att skapa våra Facebook-annonser på Facebook. Personuppgifter kommer inte att utvinnas eller lagras, och man kan inte identifiera någon på Facebook genom att koppla samman dessa data via tjänsten Retargeting-Pixel med användardata, som Facebook har lagrat. Närmare information om dataskydd och vilka inställningsmöjligheterna är finns på: http://www.facebook.com/settings/?tab=ads och http://www.facebook.com/about/privacy/. Man kan även protestera mot användningen av Facebook-tjänsten Website Custom Audiences i framtiden via länkarna: http://www.facebook.com/settings/=tab?ads och http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

 

  1. LÄNKAR

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra intressanta webbplatser. När du använder en sådan länk för att lämna vår webbplats har vi inte någon kontroll över den andra webbplatsen. Därför kan vi inte ta något ansvar för innehållet eller integritetsskyddet på andra webbplatser. Du bör vara försiktig och läsa igenom integritetspolicyn för den aktuella webbplatsen.

 

  1. TEKNISKA KRAV

Den här webbplatsen är utformad för att fungera smidigt för så många besökare som möjligt och har stöd för tre upplösningar. De flesta funktioner går att använda i alla webbläsare. Vi kan dock endast garantera full funktionalitet med följande webbläsare:

  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Google Chrome
  • Safari

Vi har stöd för den senaste versionen av Google Chrome samt aktuella och tidigare större versioner av Firefox, Internet Explorer och Safari enligt ett rullande schema. Varje gång en ny version släpps börjar vi stödja den versionen och upphör med stödet för den tredje senaste versionen.

Vi rekommenderar att du använder en bildskärm med en upplösning på minst 1024×768 bildpunkter och installerar insticksprogrammet Adobe Flash Player för att kunna visa allt innehåll och använda alla funktioner på webbplatsen. Programmet går att ladda ned kostnadsfritt på http://get.adobe.com/flashplayer. Eftersom nya versioner av insticksprogrammet släppas ofta bör du uppgradera Adobe Flash Player när du uppmanas att göra det.

 

  1. INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

 

  1. DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkrav.

Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
Du har rätt till registerutdrag.
Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
Du har rätt till dataportabilitet.
Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla ditt kaffe hos oss. 

Vänligen identifiera dig via e-post