Rutasoka Coffee har godkänts som leverantör till Ica

Ica har godkänt Rutasoka Coffee som leverantör. Det innebär att Ica-butiker kan välja att ta in Rutasoka Coffee i sitt sortiment.
– Det betyder inte att vi har säkrat stora affärer, men är ett viktigt steg på vägen, säger Rebu Burubwa, vd Rutasoka Coffee.

Rutasokas kunder är främst personer som värdesätter kvalitet och samtidigt vill göra skillnad genom medvetna val som konsument.
– Vi är ett varumärke som bygger på personligt engagemang. Och har en nära relation med våra återförsäljare, oavsett om det är en utvald Ica-butik eller en specialiserad te- och kaffehandel.

Rutasoka Coffee bidrar till att bekämpa fattigdom genom att skapa schyssta arbetsvillkor samt återinvestera 10 procent av vinsten lokalt där kaffet odlas. På så sätt ökar vi möjligheten att skapa bättre levnadsvillkor i samhället, producera ännu bättre kaffe samt utveckla entreprenörskap och innovation där kaffet odlas.

Konkret har det bland annat inneburit att vi finansierat en kvinnoklinik, Rutasoka Clinic i Uvira, Kongo. Sedan starten i maj 2017 till idag har 403 kvinnor förlöst sina barn där istället för hemma, 869 patienter har fått hjälp och 72 arbetstillfällen har skapats i och kring kliniken.
Genom att importera kaffe från bönderna i Kongo skapar vi rättvisa jobbtillfällen och ekonomisk möjlighet att stötta samhället.
Det är en viktig insats. För Kongo är ett av de länder med högst barnadödlighet i världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *